петък, 29 август 2008 г.

Пирамида за един милион човека

Ново грандиозно строителство в Дубай. Силно наподобяваща Японският грандиозен проект Shimizu Mega-City Pyramid или Xseed 4000 дори , екологичната пирамида ще е със застроена площ от 2,3 квадратни километра и ще дава дом на един милион човека.

Дубайската архитектурна компания Timelinks представи няколко висококачествени рендера на най-новата си творба - огромна екологична пирамида наречена от тях Ziggurat. Официалното представяне на новата супер сграда на Дубай ще бъде на Cityscape Dubai event, който ще се проведе от 6-ти до 9-ти Октомври тази година. Тогава ще станат ясни и голямо количество от детайлите на сградата. За сега е ясно само, че стремежът е да се направи сграда, абсолютно независима от външни енерго и водо източници, т.е. сграда от тип “Off the Grid”. Сигурно е, че за получаване на електричество ще се използват вятърни генератори и пара (може би слънчеви колектори, нагряващи вода). Сградата ще притежава и супер ефективна транспортна система способна да се движи както по хоризонтала, така и по вертикала. Архитектите не са забравили и зелените площи, като дори някои от жителите ще имат възможност сами да отглеждат агрикултури.

Според някои слухове изглежда, че плановете на Timelinks са Ziggurat да не остане уникална в света а да бъдат построени много подобни или еднакви сгради на места където има голямо пренаселване, като например Китай или Инадия и дори Европа и Щатите.

архзин.ком

Още...

7 необикновени мебели за спалня

Хора прекарват около една трета от живота си в спалнята. Някой дори казват, че това е най-важната стая в дома.

Дизайнът на тези странни и необичайни мебели би могъл да допринесе за интересния вид и на Вашата спалня, да Ви помогне да спите по-добре или просто да предизвика „Ухаа!”-ефект сред познатите Ви.
Класацията за
най-необикновени модерни спални мебели е подредена от web urbanist.

1. Канапе – легло

Това двуетажно канапе-легло изглежда сякаш вдъхновено от дизайнер, който е израснал, гледайки детското филмче The Transformers. Иновативният момент

в дизайна на обикновеното на пръв поглед канапе е, че то без никакви усилия се преобразува в страхотно двуетажно легло. Подходящо е за апартаменти-ателиета или много малки стаи за гости. Истински уникат.

2. Маса за самозащита

Както вече писахме преди, проектирана като средство за сигурност, масата Ви дава уникалната възможност да се защитите и смело да отвърнете на удара, в случай че, някой Ви нападне у дома. Горната й част служи за щит, а долната – за тояга. Ако се налага да държите оръжие за отбранява у дома, то това е сигурен, безопасен за вас и функционален избор.





3. Легло в стил “отскочи до стаята ми”

Това забележително легло е
перфектния избор за всички, които непрекъснато се чудят, защо не могат да задържат партньора до себе си. Това което трябва да направите е, да поставите няколко рози и шоколадова бонбониера на видно място под капака, така че набелязаният обект да ги забележи, да изчакате търпеливо да приближи и...ловко д

а дръпнете въжето.





4. Поставка за компютър в леглото

Поставката за компютър може да се окаже сбъдната мечта, но и най-големият

Ви кошмар. Разбира се, по този начин много по-лесно можете да използвате лаптопа си в леглото без това да натоварва допълнително гърба. Така, докато сърфирате в Инт

ернет, ще можете да пийвате и да лежите и всичко това на веднъж. Минусът - ще се окаже, че по-голяма част от времето Ви преминава в леглото.

5. Легло с човешка форма

Това пестящо мястото легло с човешка форма е предназначено за спални с ограничено пространство.

Но не смейте и да се надявате на компания за през нощта. Ще си имате достатъчно грижи и без друго. Учудващото е, че тази концепция е произведена за широкия пазар. Това означава, че някъде там има хо

ра, които са достатъчно смели, за да го изпробват.


6. Легло-бюро

В малки домове, където пространството е дефицит, умно и практично проектираните мебели са най-добрият начин да разширите мястото. Това страхотно легло-бюро е пример за това, как да комбинираме функционалността на два различни интериорни елемента, когато в стаята всъщност има масто само за един. Екстра: дори не се налага да прибирате вещите си от бюрото преди да изкарате леглото.

7. Леглото-яйце

Обикновено хората страдащи от проблеми със съня изпробват върху себе си какви ли н
ачини за решаване на проблема – сънотворни, топло мляко, медитиране, изморителни упражнения. Понякога нищо от това не помага, защото самия проблем се оказва леглото, на което спят или опитват да спят. Lomme Bed е направено така, че да подсигури най-истинският и спокоен сън през живота

Ви. В него има инсталирани мека светлина и тихи приятни звуци, които в комбинация с безкрайно удобната повърхност, правят леглото почти магическо. Дори яйцеобразната му форма е сигурен знак за сигурност и комфорт.

сграда.ком


Още...

Магически стол от Холандия

Дрипта Той (Dripta Roy) от холандското Puur Design Studio изобрети нов изключително функционален и практичен стол, състоящ се от четири отделни части. Идеята на Magic Chair (магическия стол) е проста – при нужда от повече места за сядане, частите се изваждат и разпределят, а през останалото време стоят прибрани в цялостната структура на стола.

Въпреки че, столът изглежда голям и тромав на пръв поглед, дизайнът му в същност е максимално олекотен и издръжлив. Magic Chair е комбинация от качествена материя и минималистичен дизайн, пише minusfive.

Puur Design Studio е основано от Макс Шулкенс (Max Schulkens), Франк ван де Вен (Frank van de Ven) и Дрипта Рой (Dripta Roy) през 2008 г. Студиото им е базирано в Айнтховен, Холандия, а новото им ателие ще отвори врати това лято в Монтреал. И тримата дизайнери имат едно и също мото – “чистота във всичко”.

сграда.ком

Още...

четвъртък, 28 август 2008 г.

Декорация с еко закачалки

Декорирането винаги е било един от трудните етапи при оформянето на вътрешния дизайн на дома. Наемането на професионален дизайнер излиза скъпо, а подръчните материали при всеки път се оказват неподходящи. В такъв случай действа максимата “направи си сам”. И какво по-лесно от това?

Идеята, която ще предложим тук изисква по-креативен подход и нестандартно мислене. Има само едно единствено допълнително условие и то е да не Ви достигат закачалките вкъщи. Всичко необходимо за реализирането на този мини домашен проект са няколко по-дебели клона, дрелка и подходящи болтове.

Парчетата дърво може да намерите, докато сте на излет в гората. Подберете няколко с по-удобна за обработка форма и по-издръжливи като материал, след което отрежете едната им страна като я изравните, така че да може да се закачи на стената. Подравнете изрязаните краища, направете 2 или 3 дупки, на които да поставите закачалките и ги сложете на стената.

Освен за закачалка, оформените дървени части могат да се използват и като основа за рафт, на който да поставяте книги или други малки предмети, пише fancy schmancy.

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 9

9.Фигури от картон (Cardboard play sets)

Ако сте от този тип родители, които купуват огромни играчки само за да видят, как децата им проявяват интерес към кашоните, катерейки се върху тях, то това интересно предложение е за Вас. Картонените фигури са направени от рециклирани материали, които след употребата им могат да се рециклират отново. Хубавото при тях е, че са евтини, така че спокойно можете да оставите децата си да се развихрят с темперните боички, създавайки свой собствен магически свят.

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 8

8.Столчета-шкафове (Chairs with storage under the seats)

Тези столчета с вмъкнато
шкафче не са с най-иновативния и необикновен дизайн, но всеки, който има деца знае, че всяко допълнително свободно пространство е добре дошло. И ако може едно нещо да се използва едновременно и за сядане и за складиране на дрехи, то още по-добре. Под дървения похлупак на столчето могат да се съхраняват още книги, играчки, всякакви малки съкровища и арт- принадлежности.

сграда.ком

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 7

7.Масата за игра Пиколино (P’kolino play table)

Дизайнерите от „Пиколино” не смятат, че в играта си децата трябва да се ограничават единствено с играчки. Тяхната удивителна маса позволява на малките палавници да я разглобяват на различни части, което удължава с часове играта им и същевременно я задълбочава.

сграда.ком

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 6

6.Столчета от плюшени играчки (Stuffed animal chairs)

Ако си спомняте, как като малки сте натрупвали всичките си плюшени играчки на едно място и след това сте се настанявали удобно върху тях, то тази идея на дизайнерите Фернандо и Умберто Кампана (Fernando and Humberto Campana) ще Ви допадне. В идеята си, двамата дизайнери стигат една стъпка по-напред като създават тези уникални пухкави столчета от малки плюшени играчки. Истинско удобство за Вашето дете.

сграда.ком

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 5

5.Шкафове – небостъргачи (Skyscraper dressers)

Ако все пак не сте готови да похарчите толкова много пари, не забравяйте, че има и други начини да направите стаята на детето си приказна. Тези страхотни шкафове с форма на небостъргачи ще накарат мъничето Ви да се почувства като гигант, докато едновременно с това съхранява “огромните” си дрехи чисти и спретнати.

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 4

4.Тиквената каляска на Пепеляшка (Cinderella pumpkin coach)


Говорейки за малки принцеси, няма как да не обърнем внимание и на още едно изумително легло с формата на тиквената каляска на Пепеляшка. Това е перфектният начин да накарате детето си да си легне рано. Може само да се надявате, че когато се събуди, тя ще може да превръща купчини от сено в злато, защото това уникално легло ще Ви струва около 47 000 долара.

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 3

3.Шкаф – акордеон (Accordion dresser)

Всяко дете има нужда от свое място, където да прибира колекцията си от многобройни тениски с логата на най-различни любими герои. В шкафа-акордеон, който виждате отляво, има достатъчно място за мръсните дрехи. Веселият дизайн преобръща мрачните представи на децата за всекидневната нужда от пране. Малкият шкаф отдясно се нарича „Емили” и е направен с формата на къща за игри. Цветният му дизайн подсказва, че е предназначен изцяло за малките принцеси.

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 2

2.Маси с формата на гъби (Mushroom tables)

По първоначална идея, гъбените масички са предназначени за всекидневната стая, но могат да бъдат ситуирани и в детската стая. Там те ще бъдат на разположение на малките пакостници и техните “съкровища”. Няма да е излишно, ако върху тях се постави колекция от пухкави малки животни.

Още...

Девет необикновени мебели за деца - 1

Първото най-важно нещо, в случай че имате деца, е да сте подготвени за огромната лавина от странни и цветни предмети, които ще окупират дома Ви. Пухкави играчки, шумни, издаващи неочаквани през нощта звуци играчки, малки играчки и изобщо всякакъв вид крещящи на цвят обекти, които съвсем естествено ще допълват интериора на Вашия дом. Разбира се, в действителност нещата не са чак толкова драматични благодарение на някои дизайнери, които поглеждайки от добрата страна на цялата ситуация, са изобретили забавни детски мебели. Тези от тях, на които ще обърнем внимание, са истинска наслада не само за децата, но и за техните унили родители. Подборът на деветте най-необикновени детски мебели е направен от quarterliving.

1.Легло-совалка (space shuttle bunk bed)
Наистина ще бъде трудно да се сетите за друго по-страхотно място за спане от това, в космическата двуетажна совалка. Това е страхотен начин да се реванширате за пропуснатия футболен мач на децата или причинените неудобни моменти, в които разказвате на техните приятели как все още си смучат палеца.

Още...

събота, 23 август 2008 г.

Дизайн за баня от Карим Рашид

Дизайн для ванной от Карима Рашида


Решили сте да смените интериора в банята си, но не знатете какво да изберете измежду съвремените варианти, които предлагат многобройните фирми? Най-добре е да попитаме за това дизайнера Karim Rashid! Все пак неговата колекция е създадена специално за бани с вани и носи названието «Kawa», радвайки любителите с различни форми и цветове.


Дизайн для ванной от Карима Рашида
Дизайн для ванной от Карима Рашида

Изборът е огромен. Има вани и умивалници в отровно розови цветове, в спокойно зелени или просто неутрални. Всеки вкус може да бъде задоволен – избирай каквото пожелаеш. Дизайнерът създава тази колекция за компанията Cisal, като впрочем повечето елементи са създавани по отделно, а накрая са се получили прекрасни комплекти. Съвсем не е задължително да направите банята си в розовата гама, достатъчно е да сложите цветни кран и закачалки и ще предадете желания цят на помещението.

Дизайн для ванной от Карима Рашида


Дизайн для ванной от Карима Рашида


И ето, че с промяната на акесоарите помещението ще стане по-ярко и свежо. Това е и подчертано в колекцията на Карим Рашид – всичко докоснато от ръцете му заискрява, засиява с ярки и живи цветове. В неговия творчески свят няма скука и еднообразие. Такъв иска да направи и нашия живот дизайнера.

Дизайн для ванной от Карима Рашида

Още...

петък, 22 август 2008 г.

Огледалце, огледалце

При обзавеждането на вашия дом не се колебайте да използвате огледала в различен стил, за да изпъкнат дизайнерските ви хрумвания.

Дали ще ги използвате в антрето, дневната или в спалнята, като резултат ще имате повече светлина и усещане за повече пространство, а домът ви със сигурност ще изглежда по - стилен.

Стиловете при огледалата варират както при всички останали мебели и аксесоари за дома - използват се огледала с ултрамодерен дизайн и такива с голяма антикварна и художествена стойност.

За рамките най - често използваният материал е металът (е сребристо, златисто) и дървото. Често огледалото не е рамкирано, а се разчита на неговата атрактивна форма.

Добре е то да се комбинира с други акценти в интериора - скулптури, вази и т.н.

Освен красиво, огледалото трябва да бъде и функционално. Използвайте различни видове по форма и размери, в зависимост от нуждите на всяко помещение (антре, баня, дневна, гардероб и т.н.).

Най - често се поставя голямо по размери огледало на стената в една или повече стаи. Като резултат се създава илюзия за по - голяма дълбочина и по - голямо по обем пространство. За да се подсили ефектът му, наоколо се слагат по - малки по размер огледала.

Ако стаята е тъмна, поставете огледалото близо до прозореца.

Ако помещението е дълго и тясно, мястото на огледалото е в дъното му.

В случай, че искате огледало с вашата височина, но не разполагате с достатъчно място, можете да го поставите върху едната страна на вратата.

Използвайте огледалото да подчертаете качествата на определен предмет или произведение на изкуството, като го закачите на срещуположната стена.

Огледалото само по себе си може да се използва като красива картина, а също и да бъде отражение на хубавата гледка от прозореца.

задома.ком

Още...

четвъртък, 21 август 2008 г.

Къща на дървото от Baumraum

Не веднъж сме си задавали въпроса - какво ли щеше да е, ако живеехме по дърветата.?

Благодарение на архитектите и дизайнерите от немската компания Baumraum вече няма защо да се чудим. С основната си идея да сбъднат всички детски мечти, те са изобретили къща, която се закрепя на дърво.

“Това не е просто обикновена къща, а място, където човек може да се уедини, да работи, отпочива, да бъде по-близо до природата и не на последно място – да избяга от поставените норми”, споделят от компанията.

До този момент къщите на Baumraum са строят в шест различни държави, включително и САЩ. Дизайнът им е строго индивидуален като зависи изцяло от местоположението на имота, вида и състоянието на дърветата.

Baumraum е компания с богат опит в планирането и реализирането на проекти, както този, така и на други в естествена среда. Една от основните цели на архитектите е да трансформират всяка индивидуална идея в нещо красиво и полезно на практика. Те комбинират художествено майсторство от най-високо качество и максимална степен на сигурност.

Запазването на растителните видове е от особено значение в работата на архитектите, пише Neu Black.

сграда.ком

Още...

Дизайнерите обърнаха поглед и към тривиалните улуци

Едва ли на някой би му хрумнало, че от един обикновен улук може да се направи (почти) произведение на изкуството.

Такъв е обаче случаят с тази уникална сграда в Дрезден (Германия), където незнаен гений е превърнал иначе незабележимите улуци в акцент на цялата кооперация. Зашеметяващо!

сграда.ком

Още...

Как да си направим настолен фонтан

Обикновено при декорирането на дома се сещаме за стандартните саксии и вази с цветя, картини, цели допълнителни рафтове с книги, но едва ли някой се досеща за нещо толкова лесно за изпълнение и атрактивно като настолния фонтан. Тук ще Ви покажем няколко начина, как да направите дома си по-приятен, чрез тази стилна декорация. За да си направите настолен фонтан, първо се снабдете с подходяща помпа, която можете да намерите при много специализирани фирми у нас и после четете надолу за няколко идеи от diyideas.com.

Фонтан сглобен от кухненски принадлежности

Необходимите съставни части на този фонтан са няколко малки ламаринени формички за кекс, една приветливо оцветена купа, малко искрящо фолио и разбира се, помпа за фонтан. След като помпата се инсталира, тя се обвива с фолиото или друг издръжлив материал, формичките се изсипват в купата, а една от тях се пробива на дъното и се поставя обърната на върха на помпата за по-ефектно разпръскване на водата.

Фонтан от мраморни камъчета

При този вид фонтан са необходими мраморни камъчета, по-голям стъклен съд, който може да бъде и ваза, по-малък стъклен съд с формата на фенер и помпа. Помпата се поставя в по-малкия съд и се затрупва с част от камъчетата, след което се поставя в по-големия външен съд, в който се изсипват останалите камъчета.

Фонтан - саксия

В този случай в хоризонтална керамична кашпа поставяме по-висока, на дъното, на която има пробит отвор. Пространството около поставената помпя се изпълва с гладки речни камъни, които да контрастират с черните матови саксии. За да се скъси електрическият кабел на помпата, експертите

препоръчват да се пробие малка дупка в задната долна част на саксията, след което да се запълни със силикон.

Фонтан с азиатски привкус

Един от най-симпатичните фонтани. Семплата му форма изпълва атмосферата със спокойствие и уют. Всичко необходимо са няколко бамбукови пръчки, които могат да се намерят в почти всеки магазин, няколко романтични

свещички и по-нисък, с цвят на мед съд, в който да се поставят. Помпата е изцяло скрита от пръчиците и не разваля приятното усещане. Високата й част без накрайника е поставена в стеблото на една от бамбуковите пръчки.

Фонтан на късмета

Китайска ваза, корк и монети. Вазата се напълва почти до горе с камъчета, а най-отгоре се пръсват монетите. Водата блика през отвор, пробит в
кръгообразно парче корк.



Още...

Идеи за дома

Ако сте решили да смените интериора в стаите, но все още не можете да се разделите с някои стари вещи, то тогава подходете дизайнерски към вехториите. За някои хора старите мебели носят сантиментална стойност, а други просто срещат ограничения в бюджета за покупка на ново обзавеждане.

Ето няколко дизайнерски решения за това, как да обновите сами старите мебели, които искате да запазите.

Преди да се отървете от стария мек диван с висок гръб, помислете дали да не можете да гo претапицирате с екологични платове в неутрални разцветки. Допълнително можете да аранжирате с възглавници в подходящи тонове.

Това бюро от 50-те, извадено от склада с вехтории, може да бъде пребоядисано и да стане актуално и единствено по рода си офис-изпълнение.

Освежете старата малка маса и сменете нейното предназначение. Сложете я до леглото и я превърнете в уникална нощна масичка.

Имате стари мебели от ратан или тръстика, които са все още здрави, но вече не се вписват в интериора на стаята. Облечете ги с подходящ плат и допълнете с аксесоари.

Дори един дървени плетен стол, който вече не харесвате би внесъл свежест в дизайна. Опитайте да го боядисате в светли тонове.

Ако не можете да намерите мебел, която да подхожда на интериора в стаята, то можете да си направите по поръчка. Този комплект за трапезария, изработен от естествени материали, също се оказва изгодно решение за семейния бюджет.

Забравете за пластмасовите мебели в градината и изберете дървени столове, изработени от местен дърводелец. Те са по-издръжливи на външните атмосферни условия и ще ги ползвате с години.

Античните кутии, служили някога за прибиране на дрехите във физкултурния салон, сега могат да послужат за нареждане на порцелана.

Боядисайте стария шкаф и добавете нови мебели в стаята. Така интериорът ще изглежда и по-скъп.

Повечето дървесни плоскости, от които са изработени мебелите са обработени с лепила, със съдържание на формалдехид. Използвайте екологични лепила на соева основа, за да елиминирате вредните изпарения от лепилата – особено в спалните.

/По материали на HGTV/

Още...

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP