четвъртък, 21 август 2008 г.

Идеи за дома

Ако сте решили да смените интериора в стаите, но все още не можете да се разделите с някои стари вещи, то тогава подходете дизайнерски към вехториите. За някои хора старите мебели носят сантиментална стойност, а други просто срещат ограничения в бюджета за покупка на ново обзавеждане.

Ето няколко дизайнерски решения за това, как да обновите сами старите мебели, които искате да запазите.

Преди да се отървете от стария мек диван с висок гръб, помислете дали да не можете да гo претапицирате с екологични платове в неутрални разцветки. Допълнително можете да аранжирате с възглавници в подходящи тонове.

Това бюро от 50-те, извадено от склада с вехтории, може да бъде пребоядисано и да стане актуално и единствено по рода си офис-изпълнение.

Освежете старата малка маса и сменете нейното предназначение. Сложете я до леглото и я превърнете в уникална нощна масичка.

Имате стари мебели от ратан или тръстика, които са все още здрави, но вече не се вписват в интериора на стаята. Облечете ги с подходящ плат и допълнете с аксесоари.

Дори един дървени плетен стол, който вече не харесвате би внесъл свежест в дизайна. Опитайте да го боядисате в светли тонове.

Ако не можете да намерите мебел, която да подхожда на интериора в стаята, то можете да си направите по поръчка. Този комплект за трапезария, изработен от естествени материали, също се оказва изгодно решение за семейния бюджет.

Забравете за пластмасовите мебели в градината и изберете дървени столове, изработени от местен дърводелец. Те са по-издръжливи на външните атмосферни условия и ще ги ползвате с години.

Античните кутии, служили някога за прибиране на дрехите във физкултурния салон, сега могат да послужат за нареждане на порцелана.

Боядисайте стария шкаф и добавете нови мебели в стаята. Така интериорът ще изглежда и по-скъп.

Повечето дървесни плоскости, от които са изработени мебелите са обработени с лепила, със съдържание на формалдехид. Използвайте екологични лепила на соева основа, за да елиминирате вредните изпарения от лепилата – особено в спалните.

/По материали на HGTV/

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP