петък, 29 август 2008 г.

Пирамида за един милион човека

Ново грандиозно строителство в Дубай. Силно наподобяваща Японският грандиозен проект Shimizu Mega-City Pyramid или Xseed 4000 дори , екологичната пирамида ще е със застроена площ от 2,3 квадратни километра и ще дава дом на един милион човека.

Дубайската архитектурна компания Timelinks представи няколко висококачествени рендера на най-новата си творба - огромна екологична пирамида наречена от тях Ziggurat. Официалното представяне на новата супер сграда на Дубай ще бъде на Cityscape Dubai event, който ще се проведе от 6-ти до 9-ти Октомври тази година. Тогава ще станат ясни и голямо количество от детайлите на сградата. За сега е ясно само, че стремежът е да се направи сграда, абсолютно независима от външни енерго и водо източници, т.е. сграда от тип “Off the Grid”. Сигурно е, че за получаване на електричество ще се използват вятърни генератори и пара (може би слънчеви колектори, нагряващи вода). Сградата ще притежава и супер ефективна транспортна система способна да се движи както по хоризонтала, така и по вертикала. Архитектите не са забравили и зелените площи, като дори някои от жителите ще имат възможност сами да отглеждат агрикултури.

Според някои слухове изглежда, че плановете на Timelinks са Ziggurat да не остане уникална в света а да бъдат построени много подобни или еднакви сгради на места където има голямо пренаселване, като например Китай или Инадия и дори Европа и Щатите.

архзин.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP