понеделник, 19 януари 2009 г.

Идеален и функционален дом - Как?

Един дом трябва да е направен така, че без значение дали си млад, стар, малък или голям да се чувстваш комфортно в него.....


Ето някои от нещата, които правят къщата универсална:

- Липсват стълби на входа на къщата. Никой няма нужда от стълби на входа на една универсална къща.


- Място, което съдържа място за хранене, място за сън и санитарен възел, без особено много прегради между тях.


- Големи входни врати. Вратите с ширина между 81 и 91см позволяват да пренесете стол с колелца. Това улеснява преместването на тежки предмети в къщата.

- Широк коридор. Коридорът трябва да е с ширина между 91 и 105 см, по този начин ще можете да местите много по-лесно мебели и предмети от едно помещение в друго.


- Има свободно място по пода. Ако следвате това правило, няма постоянно да се спъвате в различни неща, ще избегнете вида на претъпканата къща и ако имате членове на семейството в инвалидна количка, ще могат да се движат безпроблемно в дома.


Някои черти на на универсалните домове имат своя собствен смисъл. Щом веднъж се настаните в дадена къща ще си зададете въпроса как сте могли да живеете толкова време без тях. Например:

- Подове и вани с повърхности, които не се пързалят или хлъзгат, повърхности, върху които може да стои прав всеки без да падне. Същото нещо важи и за парапетите на стълбите и за самите стълби.


- праговете на вратите- ако са на едно ниво с пода, улесняват преминаването на столовете с колелца или инвалидните колички. В същото време един малко по висок праг пречи да се подхлъзне човек.

- Добре осветените помещения са важни не само за очите ни, а и за уюта ха къщата.

- Бравите на вратите, поставени на нивото на ръцете и системите за регулиране на силата на светлината са много добро решение, правят влизането в дома в пълни ръце с покупки по-лесно. :)


Дизайнът на универсалната къща винаги дава възможност да се добави нещо ново и да се увеличи функционалнотта в същото време.

Когато решите да правите шкафове винаги оставяйте възможност з аоще няколко ребра или рафтове, които да се добавят в случай на нужда. По този начин с малка инвестиция позволявате шкафът да расте заедно с детето Ви.

..Този начин на мислене може да ви помогне и подскаже, че всяка част на къщата Ви може да се промени според нуждите Ви.

Коткарска

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP