понеделник, 19 януари 2009 г.

Вертикална Градина върху стената

Нямате достатъчно място за градина? Това вече не е проблем....
Вертикалните градини са решението.....

Вертикалните градини са самоподдържащи се се живи инсталации, които автоматично снабдяват растенията с вода, светлина и различни минерали.


Представляват многопластови, синтетични, абсорбиращи плъстени повърхности, в които се нареждат растенията в малки джобове. Вертикалните градини имат собствена напоителна система, която ги снабдява с разтвор от хранителни вещества. Напоителната система се включва сама всеки ден за по няколко минути.

Конструкцията на вертикалните градини е много лека- приблизително 20кг за кв.м. Първият слой е пластмасов лист, който придава стабилност и предпазва носещата стена от разрушаване. Като изключим растенията, конструкцията увеличава обема на стените, върху които е сложена с 30 милиметра.


Растенията са сърцето на този проект. Техният избор, наслояване и крайният им вид са наслада за окото и страхотно решение за все по-лишените ни от растения помещения. Важно е планирането на растежа и продължителността на живота на различните растения, които се използват. Има се предвид какви грижи изискват различните видове растения.

Много растения са подходящи за вертикално отглеждане, но има такива, които са изключително подходящи.

Създателят на тези вертикални градини е Майкъл Хелгрен, ландшафтен архитект.

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP