сряда, 10 юни 2009 г.

Кайро Експо сити от Заха Хадид

На Заха Хадид архитекти е присъдена първа награда в Кайро ЕКСПО града заедно в конкуренция с глобалните инженерни консултантски Buro happold.
печелившият дизайн за Кайро ЕКСПО града е 450000 квадратни метра, състоянието на техниката за града за изложби и конференции. Намира се между центъра на Кайро и града, на летището. Проекта се състои от голяма международна изложба и конференция с бизнес център на хотела, още офис кула и търговски център също са предложени.
Дърворезба и скулпторни процеси са били използвани, за да разделят много големите изложбени и конферентни площи, необходими за Кайро ЕКСПО градът в клъстери на отделни сгради, които имат свои официални състави, но всяка сграда се отнася към цялостния дизайн.


Основнате артерия север-юг издига чрез проектиране, със средни потоци в конвергенция в центъра за облекчаване на трафика .
За движението на хорате в рамките на тези потоци информира сградата на входа на площадката. Строителство ще започне през октомври т
ази година.




Обща информация: ЕКСПО град Кайро, Египет 2009 - TBC
клиент: GOIEF (обща организация на международни изложения и панаири), Египет архитект: zaha Адид архитекти
архитектура: дизайн zaha Адид & patrik Шумахер проект Режисьор: Charles Walker проект архитекти: viviana muscettola, Michele pasca ди magliano
старши архитекти: Тарик khayyat, КЪТ nadiadi....

източник: тук



Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP