неделя, 7 юни 2009 г.

Зелени небостъргачи ще хранят хората през 2060 година

Фермата с форма на пирамида е невероятна концепция за бъдещето на земеделието изработена от Ерик Елингсен и Диксън Деспомие.


Дизайнът на Вертикалната ферма се основава на нарастващото убеждение, че вертикалното земеделие скоро ще се превърне в жизнено необходимо в големите градове в целия свят. Човешкото население нараства и е все по-градски тип докато световните хранителни доставки намаляват. Деспомие смята, че ако нищо не е направено за авансово за подобрението на сегашните земеделски техники, 3 милиарда души ще се изправят пред гладуване през 2060 година. Пирамидата Фарм предлага решение под формата на пълно самоуправление достатъчно екосистема, което покрива всичко от производството на храни до управлението на отпадъците.


Вертикалният пирамидообразен проект е разглеждан като от един от проектите в класовете на Деспомие в Колумбийския университет. Разглеждат се функциите на градското земеделие, концепции и ресурси, с надеждата за осигуряване на световните хранителни доставки от дизайна на системата. Неговите вертикални ферми са предназначени да бъдат пълни екосистеми, способни да произвеждат дори риби и птици, докато повторно използват вътрешните отпадъци.


Пирамидата Фарм, наред с другото, ще включва отоплението и система за отделяне на отпадъчни води във вода и въглероден с разхода на гориво на машини и осветление. Той отчита, че в парници може да се направи да се използват само 10% от водата и пет на сто от земята, необходима на фермата за полета. Освен създаването на устойчив и местен източник за храна, Деспомие предвижда целебен процес за днешните хоризонтални ферми. За повече информация, чуйте Деспомие за вертикалното земеделие

източник: инхабитат.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP