сряда, 25 март 2009 г.

Създаваме българска кола в Сливен

България е на път да сбъдне мечтата си за своя кола. Наши и чужди бизнесмени преговарят да произвеждат BG автомобила в Сливен. Емисари вече оглеждали строителните халета в града, където да се правят частите и да се сглобява возилото.

Не мога да обявя името на инвеститора на този етап, но в компанията участват и български специалисти, каза за "Стандарт" вчера проф. Станимир Карапетков. Бизнесмените са се срещали няколко пъти с него като ръководител на проекта "Автомобил, произведен в България".

снимка на първия български автомобил, марка Юнивърс

Вчера той отново отпътува за столицата на преговори, но отново отказа подробности.

Надявам се, че намеренията са сериозни, бе лаконичният коментар на професора. През изминалите две години след края на проекта и представянето на първите три български автомобила марка "Универс" имало много запитвания, но нито едно не е стигнало до реална инвестиция.

Според Карапетков за бъдещото производство ще се наложи дизайнът на вече изработените модели да се промени, за да е в крак с модата. Сливен бил идеалното място за автопроизводство. Базата на трите машиностроителни завода била отлична, а и инженерният потенциал бил запазен. "Даймлер-Крайслер", която бе спонсор на проекта "Автомобил, произведен в България", пък има изключителна готовност да помага за производството, твърди професорът.

Георги Мангинов

Източник: стандартнюз.ком

снимка: калдата.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP