понеделник, 16 февруари 2009 г.

Как да изберем мебели за дома

През последните години на българския пазар се появиха доста фирми, предлагащи голяма гама от мебели, различни по стил, цена и качество. Става все по-трудно да изберем подходящите за дома мебели. Трябва да се съобразим не само с цената и качеството, а и с това дали стила им е подходящ за интериора на дома...

Ето няколко полезни съвети при избора на мебелите за интериора на дома:

Първо се ориентирайте за тема на обзавеждането на стаята и евентуално за някакъв стил в който да я обзаведете. Ако пропуснете да го направите, рискувате да се окажете в положение да имате стая с мебели от тук и от там, който нямат нищо общо помежду си и да бъдете доста далеч от визията на стилната стая...
Тема на обзавеждането може да е например цветът, който сте избрали за основен в съответната стая.

Други примерни теми за обзавеждането са различните стилове(викториански, минималистичен и т.н.) или обзавеждането според това за какво ще се използва стаята( за четене, за упражнения, за офис и т.н.)


Не бъркайте лепящите се за окото супер модерни мебели с вечномодерните такива. Внимавайте да не се подлъжете по вида и блясъка на нещо, което е супер модерно в момента, защото може да се окаже, че е или неуместна и неизполваема покупка или прекалено бързо да имате в дома си мебел-демоде...

Добре е да се спирате на мебели с изчистени линии, ергономична форма, направени от качествени материали.
Когато купувате маси, столове, бюра и др. е хубаво да се ориентирате дали въпросните модели, на които сте се спрели не са прекалено ниски или високи за Вас.

Избирайте мебели, които са съобразени с пространството с което разполагате. Ако стаята е малка е желателно да избегнете прекалено масивните мебели и да наблегнете на по-светлите цветове, за да увеличите визуално пространството.

И не забравяйте, че трудното е не да купите мебелите, а да ги подредите в дома си така, че да създате уют и конфорт, да имате място за всичко, дори дома Ви да не е голям и да можете да се похвалите с него.

Коткарска

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP