четвъртък, 29 януари 2009 г.

Сградата на здравния департамент в Испания

Централата на здравния департамент на Баските

El Departamento de Sanidad y Osakidetza, новата централа на здравния департамент на баските, създадена от архитектите от Coll-Barreu Arquitectos и се намира в Енсанче, Ню Таун (Испания).

Сградата е разположена на кръстовище, което свързва 2 важни улици на града, създадени през 1862.

Ограничаващите правила на града ги принуждават да повторят формите на на стените на съседните сгради, смалявайки козирките, скъсявайки ъгъла и построявайки кула на въпросния ъгъл.


Сградата концентрира услуги и комуникации във формата на вертикален гръбнак, с преграда в най-дългите части и създава 7 отворени етажа, пригодени за офиси.

Над тях има 2 етажа за местните представителства и институции. Заялата за събрания, нейното лоби и притурки са ситуирани на първия сутерен. По нататаък има 2 етажа с паркинги и 1/4 етаж за архивите. Асансьорите позволяват директен достъп до етажите на сутерена.

Двойната фасада решава не само урбанистичните изисквания, но също и тези, които се отнасят до енергетиката, устойчивостта на огън и акустичните симулации отвд сградата.

Подобренията на климатизацията, позволяват премахването на обикновенните климатични инсталации чрез фалшиви покриви.


Така шумът, създаден от сградата е намален, избягва се повторната циркулация на въздуха в работното пространство и това води до значително подобрение на здравосложните условия.

Пространството, което заема един етаж също е редуцирано. Фасадата отговаря на изследванията на COLL-BARREU ARCHITECTOS в техните последни проекти.


източник: линк
„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP