понеделник, 12 януари 2009 г.

Атрактивен интериор на къща в Сиатъл, щата Вашингтон

Къщата е проектирана от архитектите Фине(Finne). Дървото е основнит материал използван както при направата на самата къща, така и при подовата настилка и обзавеждането.

Една от целите на проектирането на къщата е бил максималният достъп на естествена светлина в жилището. През деня светлината влиза директно от всички страни в къщата, а през нощта - къщата излъчва светлина и уют.


Замисълът е бил за дом за 2-ма- голямо отворено пространство, в което само спалнята и санитарният възел са обособени и оградени отделно.


От хроматична гледна точка, много добър ефект е постигнат при комбинацията на дървото в различните му тонове и използваното маслинено зелено и бяло-сиво. Подчертано усещането за спокойствие и хармония в дома, идеален за почивка и работа едновременно.


Формите са предимно геометрични, като е наблегнато изключително на функционалността. Плотът в кухнята е замислен така, че да може да се използва освен за направата на храната и за нейното консумиране, въпреки близостта на масата за наблизо обособената трапезария.


Също така, основата на плота, както и цялата кухня изобилства от шкафове за удобство на домакинята при прибирането и за да се избегне разхвърляния вид при ползването на много иначе дизайнерски интериори.


Минималистичното и геометрично обзавеждане превръщат в акцент на интериора - интересният таван.

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

снимки: фине.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP