понеделник, 17 ноември 2008 г.

Scorpion - не само еко, но и красив автомобил

Нужно ли е еко автомобилите да приличат на хладилници на колела? Нужно ли е в дизайна им да липсва и помен от агресия, спортен хъс и всичко да се свежда до икономичност и възможност за паркиране в градски условия? Разбира се, че не е. Пък и в крайна сметка докато еко автомобилите не станат поне толкова красиви, удобни и мощни колкото и замърсяващите природата техни роднини, купувачът никога няма да ги предпочете. За това от Ronn Motor’s създават Scorpion - спортен еко автомобил със зашеметяваща външност.

От базираната в Остин (САЩ) компания са решили за сърце на своя екоавтомобил да предпочетат стандартен двигател захранван от нова технология, за която скоро писахме и тук, а именно “hydrogen on demand” или “Воден двигател”. Всъщност инженерите от американската компания са предпочели най-лесният и сравнително не екологичен вариант на технологията, а именно добавяне на водород във входящите колектори на двигателя (хибриден вариант). По този начин Scorpion харчи с 30-40% по-малко бензин, съответно и вредните емисии спадат с същия процент, като не само не се губи мощност, но и се печели такава благодарение на бързото горене на водорода.

Разбира се красотата и свръхмодерните технологии идват със своята цена, която в този случай е в размер от 150 000 долара. Първите Scorpion ще бъдат пуснати в продажба през следващата година. Най-вероятно заради цената и екзотичните технологии, Скорпионите ще станат част от колекции на богати магнати и реално няма да допринесат за намаляването на вредните емисии в атмосферата, но все пак създаването на еко автомобил, който може да съперничи със спортен бензинов аналог, е прецедент, променящ съотношението на силите.
архзин.ком

1 коментара:

Анонимен,  17 ноември 2008 г., 2:19 ч.  

Много яка кола!!!!Супер дизайн!! Мн ме кефи!

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP