понеделник, 17 ноември 2008 г.

Дизайн на тонколони от България

Много рядко се случва да пишем за български продукти, още по-малко за електроника, но някои неща не могат да останат неспоменати. Случаят е такъв и с тези уникално изглеждащи тонколони.

Дело на двамата братя Добромир и Камен Добреви, които предлагат техните продукти както в България, така и в цяла Европа. Определяни по всевъзможни начини, от дизайн наподобяващ този на Деймиън Хърст, до извънземни технологии.

Факт е, че изглеждат впечатляващо, но дизайнът предполага и изключителното качество на тези тонколони. Пример е Terra II, която в задна си част е без един ъгъл и плоска част, които да смущават средните честоти.

Във всяка една част на тонколоните се вижда желанието и качеството, с което са правени. Личи си в това, че е приложена и система за окачване, премахваща вибрациите, които биха могли да попречат на максималната наслада от звука. Алуминиевото тяло пък е лято на ръка, а финиша изисква до 3 вида шкурене преди да се положат до 9 слоя боя и лак. По подобен начин е направен и предния панел от MDF. Всички тези детайли, екстри и работа биха били напразни, ако колоните не изкарваха наистина прекрасен звук, а в това можете да се убедите от многобройните статии написани за тях в специализираните списания за Аудио и видео техника. Както всичко наистина качествено изисква своята цена, така и продуктите на Everything but the box не се предлагат безплатно. Пример е отново тонколоната Terra II, която е с цена от 1099 евро. Но предвид всичките й качества, цената е напълно заслужена. Тонколоните са направени за ценители както на звук, така и на визия.

Друга особеност на Terra II е и това, че дизайнът е изцяло подчинен на качеството на звука. Всъщност единствената “не акустична” част е дръжката на колоната в предната и част. Модела е създаден като професионален студиен монитор. Terra II минава безпроблемно няколко сериозни аудиотеста в Англия и Щатите (в Щатите с тях от 7-8години работи Кърк Яно от Planet to Planet Studio New York, който е Грами носител и два пъти Грами номиниран).

Поради ефктния си дизайн EBTB Terra II навлязат и в Hi-fi сферата. Списание “What Hi-fi”, което е може би най-големия, независим каталог за покупка на този род техника отбелязва, че EBTB поставя България на
технологичната карта на Европа, което разбира се е вярно само за HI-FI и Hi-End сектора на пазара, но така или иначе също не е за пренебрегване.

архзин.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP