неделя, 9 ноември 2008 г.

Строят първия небостъргач в Дания

Холандските архитекти MVRDV и датските ADEPT се обединиха в създаването на небостъргача Rødovre в Копенхаген (Дания). Той ще се издига на 116 м. височина и ще включва апартаменти, хотелска част, търговски помещения, офиси, обществен парк и пазарен площад с магазини и ресторанти. Общата му площ е 21 688 кв. м.
Фасадата на сградата е изградена от отделни квадратни фигури от по 60 кв. м всяка, които са подредени около самото й ядро. Екстериорният дизайн е изграден на базата на гъвкава рамка, която позволява на архитектите да правят промени с течение на времето. В най-долната част на сградата се намират офисните помещения, а в средата са разположени външни градини. Най-горе се намира хотелската част, от където гостите ще се наслаждават на изгледа към центъра на Копенхаген.


Нещо повече, плановете включват и изграждането на системи за преработка на вода, съоръжения за добиване на естествена енергия, както и използването на до 40 % рециклиран бетон. Около сградата ще бъдат изградени и паркови площи, зони за пикник и физически упражнения, пише Dezeen.

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP