събота, 8 ноември 2008 г.

Виолетовото като основен цвят в кухнята?!


Виолетовото комбинира стабилността на синия цвят и енергията не червеният. Обикновенно го свързват с царственост. Символизира власт, благородство, лукс и амбиция. Свързват го също с мъдростта, независимостта, креативността, мистичността и магията.

В природата е рядък цвят, затова някои го смятат за изкуствен.

За да изберете виолетовия цвят за своята кухня, трябва не само да притежавате, поне няколко от гореспоменатите качества, но и да имате безупречен вкус в областта на декорирането или да се доверите на професионалист.


При кухнята, която предлагаме на вашето внимание е използван контрастът светли плотове - тъмни шкафове и под, за да се постигне и подсили ефектът за чистота по повърхността на плотответе.
Луксозният ефект е постигнат най-вече благодарение на комбинацията с метални и златисти предмети и виолетово, които придават на помещението блясък и шикозност.



За подсилване на ефекта и блясъка на златистите и сребристи орнаменти от обзавеждането и за да се избегне прекалено мрачен вид на иначе тъмната кухня са използвани няколко различни източника на светлина.

Прекалено геометричното обзавеждане е смекчено чрез използването на кръгли и овални форми при декорацията. Инж. Дизайнер Маринова

снимки:юктв.ук

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design”. Всички права запазени. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP