четвъртък, 7 август 2008 г.

Уникален шоурум от MAPT

Датските архитекти от MAPT са проектантите на вътрешния дизайн на този нов магазин за модната компания Won Hundred в Стокхолм (Швеция). Главната идея е, дрехите да бъдат подредени по разчупени, нестабилно изглеждащи на пръв поглед стелажи. Както се вижда, ефектът е уникален и коренно различен това, което сме свикнали да виждаме в другите търговски обекти.

Името на компанията - Mediating Architecture Process and Technology (Комбинация от архитектура и технология), е следствие от начина на работа и мислене на архитектите. Според Андерс Лендагър (Anders Lendager) и Мадс Мюлер (Mads Møller) е настъпило време, в което архитектите трябва да започнат да разбират и интерпретират новите тенденции в обществото, културата и технологиите. За построяването на една сграда, не е достатъчно да се вземе предвид само обкръжаващата среда, но и икономическото, социалното и технологично развитие на света, в който живеем.

Дизайнерите работят в сътрудничество с различни експерти и организации, чиито професионално мнение е в основата на техните проекти.

Андерс Лендагър и Мадс Мюлер основават ателието си в Копенхаген през 2005 г. Печелили са редица награди, като една от тях е „Arets Arne Award” през 2007 г. за дебют на датската архитектурна сцена, добавят от DeZeen.

сграда.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP