четвъртък, 7 август 2008 г.

Африкански дизайн краси офис сграда в Йоханесбург

Oтвори врати oфис центърът на институциите WesBank и FNB HomeLoans, който е дългоочаквана придобивка към архитектурния пейзаж на Йоханесбург (Южна Африка).

Построен върху пустееща земя, новият бизнес център има забележителен ландшафт, в който виреят редица местни растителни видове и чиято цел е да се разшири оптически околното пространство.

Екстериорът на сградата буди асоциации с пъстрия пейзаж на Африка чрез остъкляването, което е решено в зелено и „земните” тонове, които красят фасадата.

Самата сграда представлява триетажна структура с полегати бетонни колони, който крепят разположениte по периферията офисни помещения и елипсовидните структури, които оформят общите части на интериора.

Интериорът на общите помещения е дело на дизайнерите от Continuum Architects, според които целта на двойните обеми на комплекса е, човек да се почувства едновременно като „риба в рибен пасаж, част от „водния баланс” на организациите и част от съкровищницата на тяхното богатство”.

Ефектът е постигнат чрез използването на метални колони, поставени произволно в интериора на сградата, които предизвикват представата за растящи от пода тръстики на фона на боядисаните във воднисти цветове стени.

Таванът, щампован по подобие на цветовете на водните лилии, приличащите на мехурчета осветителните тела и начинът, по който естествената и изкуствената светлина се разпръскват из помещенията допълват общото усещане, че се намирате под водата, пише World Architecture News.

сграда.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP