вторник, 12 август 2008 г.

Архипелаг във всекидневната

Независимо дали сте особено запалени по географията или не, тази масичка за кафе ще Ви очарова. Вдъхновена от географското понятие "архипелаг" (група от острови, разположени сравнително близо едни до други като обикновено един или два от тях са по-големи). В край на сметка кой не би харесал асоциацията, след като едни от най-известните архипелази в света са екзотичните Хаваи и луксозните Канарски острови.

Идеята за мебела е на британския дизайнер Чарлс Травелиан (Charles Trevelyan) и е показана за пръв път в Милано. Замисълът на модела е към основното тяло на масичката, което в случая играе ролята на основния "остров" в архипелага, да има две малки "островчета". Целта тук е не само естетическа - да се постигне един интересен акцент в интериора, но и функционална – двете малки парчета осигуряват допълнителна площ към масичката. Интересен е фактът, че обратно на всеобщото мнение, трите части от "архипелага" не пасват една с друга. Замисълът е те да бъдат поставяни винаги отделно една от друга.

Материалът, използван при тази нестандартна масичка е MDF (вид здрава пластмаса), лакирана в бяло, черно, синьо или сиво. Размерите на мебела са 104 см. дължина, 32 см. височина и 72 см. ширина (само на основното тяло).


комфорт.бг

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP