събота, 12 септември 2009 г.

Японската градина - идеи и съвети за направата и

Напоследък много собственици са решили да направят нещо за техните празни, откъслечни пространства е задният и са решили да се спрат на японският стил. Какво точно прави една градина - Дзен-вдъхновена японска градина? Не е достатъчно просто да се постави статуя на Буда до един стрък от бамбук - за такава градина е нужно планиране, внимание и много време.

Сведенията за Японски Дзен градини датират назад чак до 13 век. Те са известни като има алпинеуми, с успокояващ пясък, поставен по интересен начин. Заедно с пясъка, традиционните японски градини също да включват:



- Скали с различни размери - Те се казва, че символизират острови, хълмове и планини, камъни, но също така готовност за човешките емоции като сила и издръжливост.

- (Течаща) вода - Водата представлява чистота и спокойствието, които са естествена част от настройката.

- Различни растения, храсти и дървета - Листа представляват гората и природата изобилие. Изборът им зависи от техните цветове, техните цъфтят време и как те се виждат в годината.

- Места за сядане -




- Мостове - Японските мостове символизират пътуване, преместване от един свят в друг. Пътеките и стълбищата са важни за градината.

- Декорации - Орнаменти да архитектурен акцент, трябва да се използват пестеливо; японски градини трябва да бъде деликатни и загатващи. Басейни, фенери и религиозни предмети са честите примери за накит
и, използвани в градината.


Ако искате да се включат всички тези елементи в градината си,знайте, че не съществува специален модел, който трябва да се следва. Всички Дзен градини имат различно оформление, защото те са предназначени да представляват душата на човек, която събира елементите заедно.


Когато става дума за скали, някои градини имат чакъл вместо пясък върху основната площадка и са заобиколени от зеленина като граница. Можете да разпръснете по-големи скали, приблизително с размера на баскетболна топка или повече, из градина за да имате център на визуалният интерес.



Също може да използвате камъчета с размерите на стандартна ученическа гума като граница към рамката на дърво, граница за пясък, или друга част на вътрешният двор. Друг популярен начин да се използват различно големи плоски камъни в градинат
а като пътеки.


Течаща вода е очевидно вид открит фонтан. Няма нищо по-успокояващо тогава мек поток с течаща вода, така че това е едно чудесно допълнение към успокояващата Дзен градина. Можете дори да помислите за инсталиране на езерото в задния двор, ако имате пространство и бюджет. След това можете да създаде фонтана в средата, точно като при традиционна японска градина.


При растенията и дърветата в Дзен тематичните градини възможностите са близо до безкрайните. Японското кленово дърво е много ярък и подходящ пример за използване. Неговите листа се променят много красиво през есента и заради деликатният си вид е често използвано за японски градини.

Може би си мислите, че не цветята са показни в японските градини, но това не винаги е вярно. Азалията например остава зелена през по-голямата част от годината, но цъфти с едни от най-красивите, пъстри цветове на цветята. Не забравяйте, че тревите също могат да бъдат включени в тези градини, смесени с пясък или скали.


Ниско профилните пейки и други места за почивка ще ви помогнат да се отпуснете в японската градина. Разбира се, можете да вземете килимчето си за йога и да го поставите в центъра на градината,да направете няколко пози, а след това медитирате за да получите пълно удоволствие от успокояващият ефект от пространството. Няма значение, къде ще поставите местата за сядане, важно е само да са на място, което е удобно и Ви кара да се чувствате уютно.




Бианка Пеловска

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.


Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP