петък, 31 юли 2009 г.

Реновиран малък апартамент в Токио


Когато Алистър и Кайоко от BAKOKO се преместват от Лондон в Токио за да се занимават архитектурният си бизнес, те решават да обзаведат по свой вкус малкият си бетонен апартамент.Реновирането на подобен типичен японски апартамент от времето след войната показва приспособимостта на техните жилища към модерните стандарти, като представя възможности както за жилищният пазар, така и за жителите на града.


Вътрешните неносещи стени са разрушени за да се увеличи количеството светлина в жилищното пространство.
Килерите и шкафовете са замаскирани зад плъзгащи се врати.


Използвана е голяма "зелена линия" с растения над масата за хранене, която е и един от центровете на интереса в помещението.


Пространството е визуално увеличено благодарения на светлите цветове в интериора.


Създадени са вградени светлини, които подчертават, оформят или лъжат за формите на жилището посредством сравнително евтините луминисцентни светлинни тела.


Зоната "Татами" служи не само за медитация, хранене и забавления. Когато дойде време за сън можете да разтегнете леглото от килера,като спестявате място...Банята е интересна и доста изчистена. При направата и е използвано дървото широке.
Повече за апартамента вижте тук.

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

източник

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP