събота, 11 юли 2009 г.

Конкурс за рисунка - комиксов стил

Тазгодишното издание на Анивенчър 2009, фестивал за аниме, манга и японска култура, силно се фокусира върху творческия потенциал на младите творци у нас.

Поредица от събития ще позволят на млади художници, творящи в областта на комиксите да покажат творбите си: В Алеята на художниците, в Изложбата или в конкурса за рисунки.

Творбите от изложбата и конкурса участват в търг /по желание на художниците/, като 30% от печалбата се пада в полза на автора, а останалата сума се дарява благотворително на "SOS детски селища". Каузата е благородна и ще се радваме да има повече желаещи. Същото ще стане и с рисунките от арт конкурса, който ще се проведе на място.
Изложбата е посветена на Годината на Япония в България и е хубаво рисунките да са с тема, свързана с приятелството между двете култури, но това не е задължително.


Що се отнася до стила, сме наясно, че е много трудно да се поставят рамки, както на стил "манга", така и на "комиксов" стил. Това, естествено, не се определя от техниката и материалите и въпреки че, както можете да се досетите, не става въпрос за картини тип "натюрморт с ябълки", няма да върнем никой желаещ да участва Намигащ
По-скоро идеята е за творби, вдъхновени наистина от стила на японската манга и аниме, но и на японската култура, и комиксите, така че дерзайте! Могат да участват както творби, изпълнени с традиционни техники, така и такива, изпълнени с дигитални. Изпратените по пощата картини трябва да имат паспарту. Минималният формат е А3.

Рисунки се приемат до 20 Юли 2009 г.

На всяка рисунка отзад да е написано (четливо):
1. Име, фамилия и ник на автора;
2. Контакт (телефон или е-mail);
3. Име на рисунката (задължително);
4. Дали желаете рисунката да участва в търга.

Адрес за изпращане на рисунките:
София 1700,
ж.к. "Студентски град"
Бл. 28, ет. 2, ап. 208
за Анелия Иванова

За повече инфо пишете на anizukino@abv.bg или звънете на 088 33 46 496



Конкурсът се провежда на място по зададена тема и е с продължителност около час и половина. Награждават се 3 произведения, а наградите са материали за рисуване, осигурени от магазин "Импресия".

източник: forum.amazonkibg

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP