Мебели от кожа - почистване и поддръжка
Статията е по въпрос, зададен ни от Whiskey . Надяваме се , че сме били подробни в обясненията. Желаем ти успех с обзавеждането. :)
Често пъти когато се избира холна гарнитура, човек спира погледа си върху диванчета и фотьойли от кожа.
Цвят
Много е важен цветът на гарнитурата, ако например се спрете на бяло, то всичко, което попадне върху диванчето Ви ще се вижда ясно.
Почистване и поддръжка
Почистването на кожените мебели по принцип не е трудно, освен в случаите, когато имат особена, набраздена текстура и нечистотиите попадат в различните гънки на кожата.Почистването може да стане с измиване, като се използва леко влажна кърпа. Добре е преди да се почисти с влажна кърпа да се направи проба на малко, сравнително не набиващо се на очи място за да се види дали кожата не попива влагата. В случай, че попива, почистете със суха кърпа.
С случай, че разлеете нещо веднага попийте със суха кърпа и оставете да се изсуши на въздуха.
При петна
Почистете веднага. Никога не накисвайте петната във вода, не използвайте сапун, разтворими миещи препарати или амоняк за да почистите петната. Те по-скоро ще разрушат материала от колкото да го почистят...
Внимавайте за драскотини
Внимателно излъскайте повърхността с шведска кожа(велур) и проверявайте за малки драскотини.
Пазете се от багрилни вещества
Кожата може лесно да попие боите, затова внимавайте с мастилото и щампите. Те лесно влизат в кожата и могат да оставят дълбоки петна.
Поставете далеч от източниците на топлина
Добре е мебелите от кожа да са на поне 30см разстояние от парното или други източници на топлина.
Дръжте далеч от директна слънчева светлина
Някои видове кожа потъмняват с времето от директната слънчева светлина, затова е добре да я избегнете.
Бианка Пеловска
„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.
0 коментара:
Публикуване на коментар