петък, 20 март 2009 г.

Апартаментите Лейс в Словения

Работата по обекта започва през 2006 и завършва през 2008 година в Нова Горица, Словения. Пространството, което заема е 6.500 m2.
Местоположението на апартаментите Лейс е в центъра на 32.000 хилядния град, в западна Словения, близо до границата с Италия. Градът се намира на 92м под морското равнище.
Климатът също е много специфичен, има най-топлите лета в страната, но също и силни ветрове през зимата.
Имайки в превид растителността, климатът и начинът на живот се смята за Средиземноморски тип, при който сенчестите места са много важни. Поради тази причина клиентът е пожелал множество разнообразни външни пространства.

Изучавайки решенията на този проблем в града, архитектите са се спрели на варианти на едновременно отворена и затворена тераса с пергола или таван, остуклени или полуостъклени тераси с ограждения от различни материали и форми.
Много от терасите имат вградени шкафове за да поберат ненужните вещи. Използвайки всички тези традиционни решения архитектите предлагат различни характеристики на домовете, по-малко или повече изложени на показ, с по-интимнен характер, които предлагат частично прикрит изглед.
Използват се връзки, които свързват и определят контурите на триизмерността на сградата.
Изисквания за проекта: Основата на сградата да бъде с правоъгълан аформа с размери 48 x 16m x 5 етажа. Повтарящи се като големина и форма апартаменти. Различните тераси дават възможност на потенциалните клиенти сами да изберат кой апартамент подхожда на стилът им на живот.
Цветовете за фасадаа на жилищната сграда са избрани от типични за региона цветове (почва, вино и керемидени покриви на сградите ) .
Под петте етажа на сградата има 2 подземни гаража.


Бианка Пеловска

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://interiorarhitektura.blogspot.com/ е задължително.

източник: офис архитектс и ятцер

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP