неделя, 29 март 2009 г.

Фотоволтаични панели произведени в България

Хубавата новина за днес е, че вече и в България се произвеждат фотоволтаични панели. Името на компанията е „Соларпро“—първата и единствена в момента българска компания в бранша. Първите панели от първата производствена линия бяха произведени в началото на този месец в Силистра.

Освен това „Соларпро“ е най-големият завод за слънчеви панели на Балканите, с планиран капацитет от 18 мегавата годишно, организиран в три производствени линии.

„Соларпро“ също така разработва проекти на слънчеви централи „до ключ“, като предлага проектиране, съдействие за издаване на лицензии, инсталация и поддръжка на съоръженията, както и симулации на слънчева радиация и прогнози за добива на енергия за конкретни терени. На техния сайт можете да направите запитване за проект за изграждане на слънчева централа, който да се финансира по Програмата за развитие на селските райони.

От 6 до 8 април в София ще се проведе паралелно 5-тия Международен конгрес за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници в Югоизточна Европа и специализирана b2b изложба за ЕЕ и ВЕИ. По този повод „Соларпро” ще инсталира пред централния вход на НДК малка фотоволтаична електроцентрала с мощност 504 ват-пика.

Централата ще е изградена от техни собствени 12 тънкослойни модула, всеки с мощност 42 вата. Металната конструкция е специално проектирана за този вид модули.

Фирмата ще участва със свой щанд в изложението и ще направи фирмена презентация на 6 април. Входът е свободен за посетителите на изложбата.

Друг проект на „Соларпро“ е фотоволтаична централа с максимална мощност от 2.4 MW, която ще бъде пусната в експлоатация през втората половина на 2009 година в с. Янково, Шуменско.

източник: грййнтек.бг

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP