петък, 19 декември 2008 г.

Храмът на Милионите Бутилки

Храмът Уат ПА Маха Чедио Каеу намерил начин да бутилира нирвана - буквално.. :) Изграден в Тайландската провиниця Сисакет, грубо казано на около 370 мили североизточно от Банкок, храмът има в конструкцията си повече от милион рециклирани, стъклени бутилки.
Също като името си "Уат Лан Куад" или "Храмът на Милионите Бутилки" има стъклени бутилки във всичките си помещения, включително крематориума, защитените места, оградите на двора, а да и тоалетните..

При пресмятането на използваните материали са стигнали до извода, че до тук са използвани 1,5 милиона рециклирани бутилки, но те са готови да вложат още в рециклирането. Все пак колкото повече бутилки, толкова повече рециклирани постройки около и към храма.

Събирането на бутилките започнало през 1984 година, когато монасите ги изплозвали за декорация на покоите си. Блещукащият материал за постройките, привлякъл много хора да дарят повече и повече бутилки, докато количеството им станало достатъчно за строежа на храмът, който виждаме днес. Капачките на бутилките, също са интегрирани като декоративни мозаични стенописи.

Употребата на стъклото като носещ материал също се оказва много добре обмислена, бутилките не потъмняват, пропускат естествена светлина в пространството и са изненадващо лесни за поддръжка. Така, че ако искате да намерите Нирвана в бутилка, трябва да се замислите за едно пътешествие до храма на милионите бутилки.Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията.
инхабитат.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP