неделя, 30 ноември 2008 г.

Кухнята според Фън Шуй

Според Фън Шуй кухнята трябва да бъде задължително светла, за предпочитане - с много естествена светлина, за да привлича максимално количество положителна енергия.

Това ще позволи на Ци да влезе в току-що приготвената храна и ще облагодетелства цялото семейство.


Би следвало готварската печка да е обърната с лице към центъра на жилището. Счита се, че така тя увеличава просперитета на семейството. Печката трябва да се поддържа чиста и в изправност. Тя символизира огъня (елемент Метал) и богатството и не трябва да създава отрицателни емоции и енергии. Неработещи котлони и мръсни фурни "оскверняват" и пречат на могъщата стихия на Огъня.

Положението на готвещият не следва да е с гръб към вратата – всяко неочаквано влизане би го стреснало и подразнило. А това се предава на храната във формата на негативна енергия.

Ако къщата е на два етажа, не е добре тоалетната да е над кухнята. Тоалетните създават негативна Ци енергия и по този начин се създава сблъсък между Огън и Вода, което ще доведе до смут и кавги в дома. Кухнята трябва да е близо до трапезарията, за да може създаваната в кухнята Ци да достига необезпокоявана до всички.

Хубаво е в кухнята да има огледало, по възможност голямо. То отразява и умножава храната,която е символ на изобилието.

Не поставяйте печката и хладилника един срещу друг, това води до сблъсък между стихиите и създава неблагоприятни енергии.

Ако се храните в кухнята, знайте, че формата, материала и устойчивостта на масата имат голямо значение за семейното благополучие. Кухненската маса трябва да бъде най-вече стабилна. Това е символ на здрави семейни отношения. Желателно е масата да е от дърво или друг естествен материал. Не купувайте стъклена маса за хранене! Тя ще създава енергии и настроения за крехкост, преходност и липса на опора.

Осветете кухнята максимално. Използвайте насочени светлини, лунички, кристални полилей. Сложете цветни лампи, нека светлината "играе"! Така ведрото настроение ще се прехвърли на вас, а от там и на храната, която приготвяте. Гответе с любов!

Светлите цветове са най-подходящи за това помещение. Бялото е добъро за стените на кухнята. Този цвят се свързва с елемента Метал. Белият цвят помага за хармонизирането между различните метални уреди в кухнята.
Не е желателно кухнята да се вижда от входната врата. Специалните вятърни чанове или кристали, окачени на тавана могат да бъдат добра енергийна корекция за тези неблагоприятни разположения.

Комплектите с ножове, били те скъпи и красиви, не бива да се набиват на очи, това е лош Фън Шуй. Сложете ги в ъгъл.


фенгшуй-бг.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP