понеделник, 20 октомври 2008 г.

Бъдещето на жилищните кооперации според Ryue Nishizawa

Японският архитект Ryue Nishizawa изложи своята нова идея за това, как трябва да изглеждат частните и обществени жилища. Става дума за къщата Moriyana, която е с разчупена форма и стоманени сглобяеми елементи. Екстериорът и интериорът са изцяло в духа на минимализма. Сградата е пример за здравата връзка между външните и вътрешни пространства.

Moriyana е разположена в покрайнините на Токио и представлява резиденция с десет сгради, различни по височина – от 1 до 3 етажа. Всяка една от тях е отделен апартамент или по-точно казано – отделна стая. В това число влиза и банята. Стените на сглобяемите постройки са направени от стоманени пластини, за да бъдат възможно най-тънки и с цел да се оптимизира интериорното пространство.


На схемата долу може да разграничите отделните помещения: в сграда А се намират спалните, В е кухнята, С – всекидневната и D – банята. Останалите помещения са предназначени за отдаване под наем. Собственикът има свободата да избере, кои точно помещения ще отдаде под наем и кои ще използва за своите нужди. Той може също да променя непрекъснато предназначението на стаите, както и да използва няколко едновременно, в зависимост от обстоятелствата.


сграда.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP