събота, 18 октомври 2008 г.

Къща-акордеон в горите на Швеция

Тази малка хижа е предназначена за отмора през лятото на двама от директорите на базираната в Ротердам архитектурна компания 24H Architecture.

Преди да бъде ремонтирана, тя е представлявала рибарска къщичка от XVIII век, разположена до природния резерват Glaskogen в Швеция.

За да осигурят свободно пространство и красива гледка към потока, архитектите решават да я удължат значително. Старата колибка сега представлява спалня. Допълнителната конструкция се простира на 30 кв. м, като може да бъде удължавана с помощта на макара.

Скелето е изградено от стомана, като със специална система се прибира и разпъва отново. Всекидневната не разполага с основи, а седи върху самата почва. Това й позволява да бъде местена на различни места, включително и върху потока.


Прозорците се отварят широко и откриват гледка към отсрещния пейзаж. През зимния период, когато къщата не се използва, допълнителната й част се изтегля обратно и тя отново става толкова малка, колкото е била преди.

Двамата архитекти наричат къщата Accordion House или “Къща-акордеон”. Докато екстериорът грабва окото, то интериорът е точно обратното – мек, плавен, спокоен, завладяващ.

Извиващите се стени са от бреза, мебелите са максимално олекотени и модерни, а електричество се добива чрез слънчеви панели. Къщата е уютна и широка, пише cubeme.com.
сграда.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP