сряда, 13 август 2008 г.

Органичната архитектура на Robert Harvey Oshatz

Robert Harvey Oshatz е един от не толкова известните и грандиозни американски архитекти, но това далеч не значи, че оригиналното му творчество не заслужава внимание. Неговата архитектура се отличава с мекота, сливане с природата, екологичност и типичен и неподражаем стил.

Robert Harvey Oshatz създава едноименното архитектурно бюро през 1971 година и от тогава твори предимно оригинални фамилни къщи в Съединените щати и по специално в Орегон. Предпочитаните от него материали са природни - дървото и камъкът покриват основната конструкция от бетон почти изцяло. Въпреки, че използва такива “стандартни” материали, формите, създадени от Oshatz, са далеч от стандартното. Вълнообразните и дъгови линии и плоскости не са рядкост в неговото портфолио и придават на къщите му своеобразен природен и органичен стил. Сякаш са израсли сами на мястото на което са.

Според самия Oshatz “Архитектът е артист, създател, който логически свързва и показва еволюцията на естетическите структури, дизайнер не само на визуалното, но и на вътрешното пространство. Виждам архитекта като синтез на логика и емоция, човек, който разбира и може да изпълни мечтите и фантазиите на своите клиенти, независимо дали са самостоятелни личности, общности, семейства или фирми”.

архзин.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP