петък, 8 август 2008 г.

Уникален килим се бори с глобалното затопляне

В проблемите за глобалното затопляне се включиха и дизайнерите от NEL.


Колективът е изцяло от мексиканци и включва имената на Рикардо Касас (Ricardo Casas), Алехандро Кастро (Alejandro Castro), Хектор Есраве (Héctor Esrawe), Емилиано Годой (Emiliano Godoy) и Сесилия Леон де ла Барра (Cecilia León de la Barra).


За испанската текстилна компания Nanimarquin, те озработват своя Global Warming Rug, който изобразява безпомощна полярна мечка върху свободно плуващ айсберг, следствие от топенето на ледовете и променящият се климат.


Уникалният килим е представен от Nanimarquin пред публиката по време на Международния панаир за мебели във Валенсия. Това, което го прави толкова интересен е, че той оригинално противопоставя удобството и мекотата на килима с един тежък за обществото проблем като глобалното затопляне.


Global warming е част от последния каталог на Nanimarquina, който ще бъде представен по време на изложбата Feria Internacional del Mueble във Валенсия, която ще се проведе от 23-ти до 27-ми септември тази година.


Мексиканският екип от дизайнери създава NEL като реално съществуваща платформа за експерименти. Целта им е да създават и представят проекти фокусирани върху идейната, а също и шеговита страна на вътрешния дизай. NEL не се боят да заемат определена политическа или естетическа позиция, пишат още от Dezeen.


сграда.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP