петък, 1 август 2008 г.

Пирамида в небето ще правят японците

Град във въздуха

Японската строителна корпорация Shimizu съвместно с италианския архитект Данте Бини (Dante Bini) и компанията му BiniSystems ще издигнат в токийския залив пирамидален висящ град – “Град във въздуха” (The city in the Air). В този град ще могат да живеят 750 хиляди души.

Ако тази мега-пирамида бъде построена успешно, това ще бъде най-високото изкуствено съоръжение на планетата. Корпорацията Shimizu още не е определила точната височина на постройката, но тя трябва да бъде висока от 700 до 2000 метра. Във всички случаи “Град във въздуха” ще бъде няколко пъти по-висок от Голямата пирамида в Гиза.


Разработчиците планират да поставят гигантската конструкция на 36 огромни бетонни колони. Архитектите от Shimizu ще запълнят пирамидата с жилищни комплекси, административни и търговски центрове, културно-развлекателни съоръжения и всичко необходимо за пълноценното функциониране на един град.

Връзката между отделните квартали ще става по огромни тръби-улици, съединени по между си със сферични възли. В наклонените тръби ще има лифтове, а в хоризонталните движещи се пътеки.

Строежът ще съдържа 55 по-малки пирамиди, разположени на пет слоя и напомнящи атомна кристална решетка. Всяка от тях ще бъде по-висока от известната 106-метрова пирамида в Лас Вегас.

Трябва да се отбележи, че във връзка с растящото население и бързото разширяване на японските градове идеята за град в града е доста логична. Ако не бъдат осъществени подобни проекти след няколко десетилетия жителите на Токио просто няма да има къде да живеят.

бгкеф.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP