понеделник, 28 юли 2008 г.

Играйте с цветове и форми, за да освежите интериора

Голяма част от семействата трудно се решават да комбинират в едно и също помещение два различни материала за подова настилка - като дърво и теракота, например. От една страна, защото им излиза по-скъпо, от друга - защото е по-смело решение и трудно се съобразява с цялостния дизайн.

Затова експерти дизайнери съветват домакинствата да разнообразят и освежат интериора като играят с цветовете и формите. Особено подходящи в случай са плочките. Не е задължително да се използват само големи квадратни плочки. На пазара има голямо разнообразие по отношение на формите им. По-оригинални и нестандартни са ромбовидните в малък размер. Подобна подова настилка може да съживи целия интериор на стаята.

Играта с размерите се препоръчва и при използването на дърво. Вариант са по-тесни дъски, между които има около един пръст бял гипс. Ако се използват пък по-широки, за да е по-раздвижено може да се разрежат на по 50 и 40 см, например. Наслагват се в два съседни реда. Игра може да има и при подредбата на паркета.

Друг вариант за освежаване на интериора чрез подовата настилка са цветовете и шарките. Повечето хора прибягват към шахматна подредба на черна и бяла теракота. На пазара обаче има много по-разнообразни варианти. Може да се направи малка шарка от различни по дизайн и размер плочки в средата на иначе еднотипния фаянс за цялото помещение.

Тези по-малки и допълнителни шарки може да са в тоналността на някой от определящите аксесоари в стаята. Вариант е около четирите краища на стаята да минава десен, който да е в тон с цвета на мебелите. А иначе цветът на пода да е комбиниран с този на стените. Всичко тук опира до личния вкус и до това каква атмосфера искате да създадете. Ако търсите екзотика - използвайте по-шарени и крещящи десени, комбинирани с едноцветна подова настилка. Ако търсите пък елегантност - играйте само с два цвята, близки като тоналности. Класиката, естествено, е черно и бяло, но определено не е задължителна.

удома.ком

Стомашни проблеми?

Стомашни проблеми?
Здравен сайт за болести на стомаха, диария, хемороиди, билколечение, алергии и др.

Statistics

eXTReMe Tracker

Time 4 Design

Contact: time4design.office@gmail.com

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP